Petefészekrák sejtvonalak


petefészekrák sejtvonalak bageli féreg repül

Az SWH útvonal nagy mértékben konzervált a D között. Az emlős SWH útvonal korlátozza a szövetek növekedését a transzkripciós ko-aktivátor, az Ig-társított fehérje YAP petefészekrák sejtvonalak hozzáférésének és expressziójának gátlásával.

Az SWH útvonalfehérjék mutációját és megváltozott expresszióját számos emberi ráktípusban figyelték petefészekrák sejtvonalak, de ezeknek az eseményeknek a tumorigenesishez való hozzájárulása nem volt világos. Itt azt mutatjuk be, hogy az YAP fokozhatja a petefészekrák sejtvonalainak transzformált fenotípusát, és hogy az YAP rezisztenciát biztosít a petefészekrák kezelésére általánosan használt kemoterápiás szerekre.

Megállapítottuk, hogy a magas nukleáris YAP-expresszió korrelál a betegek rossz prognózisával invazív epiteliális petefészekrák-mintában.

A hisztotípusos szegregáció azt mutatja, hogy a nukleáris YAP és a gyenge túlélés közötti összefüggés főként a sejtektől független, tiszta sejtdaganatokhoz kapcsolódik. Eredményeink azt mutatják, hogy az YAP derepresszió hozzájárul a petefészek tiszta sejtes karcinóma kialakulásához, és hogy az SWH útvonal vonzó terápiás célpont. Ezek a fehérjék korlátozzák a növekedést a Yorkie transzkripciós ko-aktivátor fehérje aktivitásának visszaszorításával Huang et al.

A D magtól felfelé. Számos bizonyíték arra utal, hogy az SWH-útvonal szabályozatlan, és hozzájárul a különböző rákok kialakulásához Harvey és Tapon, ; Zeng és Hong, Az SWH útvonal különböző tumorszuppresszor komponenseinek modulálása egerekben indukálhat tumorképződést; petefészekrák sejtvonalak SAV1 vagy az MST1 és az MST2 deléciója megnagyobbodott májokat eredményez, amelyet tumor kialakulása követ Zhou és munkatársai, ; Lee és munkatársai,míg az LATS2 egerek mutánsai lágy szövetek szarkómát és petefészek stromális hiperpláziát generálnak St John et al.

Petefészekrák sejtvonalak -

Ezenkívül az SWH-útvonal tumor-szuppresszor génjei mutálódnak, vagy kevésbé expresszálódnak különböző rákos és rákos sejtvonalakban. Az NF2 merlin a II. Az YAP túlzott expressziója indukálhatja a nem transzformált sejtvonalak lágy agarban történő petefészekrák sejtvonalak független növekedését, valamint az MCF10A sejtekben a növekedési faktor független növekedését és epithelialis és mesenchymális átmenetét Overholtzer és mtsai. Az YAP növelheti a tenyésztett epithel sejtek vándorlási képességét is Overholtzer et al.

Az YAP túlzott expressziója egér májban és a gyomor-bél traktusban drámai hiperpláziát indukál Camargo és mtsai.

Overholtzer és munkatársai, ; Zender és munkatársai, A 11q22 régió, ahol YAP található, különböző humán rákokban és rákos sejtvonalakban amplifikálódik Harvey és Tapon, Ezen túlmenően az YAP fehérjét magasabb szinteken fejezzük ki, és a humán rákok nagy részében, beleértve a petefészek- tüdő- vastagbél- máj- és prosztata-daganatot, nukleárisan dúsítják Dong és mtsai. Xu et al. Kimutatták, hogy a megnövekedett YAP-expresszió korrelál a májrák és a tüdőrák csökkent túlélésével Xu et petefészekrák sejtvonalak.

Itt vizsgáljuk a deregulált SWH útvonal aktivitását az emberi petefészek rák kialakulásához. Meghatározták a petefészekrák különböző hisztotípusait; a leggyakoribb a serózis cystadenocarcinoma, és más főbb típusok a mucinous, clear cell és endometrioid.

Az expressziós profilok alkalmazásával a petefészekrákot molekuláris altípusokra is szegregálták, amelyek korrelálnak a betegség progressziójával, és ezért klinikailag relevánsak Tothill et al. Jelentős, hogy először jelentjük be, hogy a nukleáris YAP magas szintje korrelál a petefészekrák betegek rossz prognózisával, tiszta sejt tumorokkal.

petefészekrák sejtvonalak a hpv vírus szemölcsöket okoz

Ezért a nukleáris YAP expresszió prognosztikai indikátorként szolgálhat a petefészek tiszta sejtrákos betegeinek kimenetelére, és azt jelenti, hogy az YAP aktivitás derepressziója hozzájárul a betegség kialakulásához. Eredmények Az YAP szükséges és elegendő a petefészek epiteliális rákos sejtvonalainak rögzítéséhez független növekedéséhez Az SWH-útvonal kulcsfontosságú növekedését elősegítő fehérje, az YAP expresszióját emelt szinteken fejezzük ki, és humán petefészekrákban nukleárisan dúsítják, de az YAP-expresszió klinikai jelentősége nem foglalkozik.

Itt igyekeztünk meghatározni az SWH-útvonal megváltozott aktivitásának klinikai jelentőségét az emberi petefészekrákban.

Clinical Research News

Kezdetben elemeztük az YAP biológiai tulajdonságait az emberi petefészekrák sejtvonalakban, mivel YAP képes más sejtvonalak transzformálására Overholtzer és mtsai. Megpróbáltuk meghatározni az YAP onkogén potenciálját a serózus epithelialis petefészek rákos sejtvonalakban, a horgonyzástól független növekedés, a kemoterápiás szerekkel szembeni érzékenység értékelése, a kontaktgátlás leküzdésének képessége, a sejtek migrációja és az invázió ellen.

petefészekrák sejtvonalak féreg taxonómia

Az YAP stimulálja a petefészek rákos sejtek proliferációját és anélkül történő növekedését. Minden adatpont két kísérlet átlaga.

Alacsony olvadáspontú agarózzal történő bevitel esetén az egyedül vektorral fertőzött OVCA sejtek rosszul nőttek. Ennek vizsgálatához stabilan fertőzöttük ezeket a sejteket az YAP gén ellen irányított rövid hajtűvel shRNS expresszáló vektorokkal.

A hippo út transzkripciós koaktivátor, a yap egy petefészekrák onkogén - onkogén | Cikkek

Mindkét sejtvonal hasonló proliferációs arányt mutatott az 5. Ekkor a kontroll sejtek proliferációs sebessége meghaladt, és a sejtek elkezdtek meghalni, míg a YAP-SA-t túlzottan expresszáló sejtek tovább proliferálódtak, jelezve, hogy leküzdték a kontakt gátlást, és túlélési előnyük volt 1g.

Az YAP-szintek szintén szükségesek voltak a nagy sűrűséggel tenyésztett sejtek proliferációjának előmozdításához, ahol az YAP-t az 5. Az YAP a serózus petefészekrák sejtvonalak rezisztenciáját biztosítja a ciszplatinnal és a taxollal Petefészekrák sejtvonalak petefészekrák elsődleges kezelése általában platinaalapú gyógyszereket, például ciszplatint vagy karboplatint, valamint a mikrotubulus-stabilizáló szer, a Taxol.

Annak megállapítására, hogy az YAP-expresszió megváltoztatása befolyásolhatja-e a petefészekrák sejtvonalainak a ciszplatinra és a taxolra való érzékenységét, normál tápközegben ezeknek a gyógyszereknek a különböző koncentrációi jelenlétében sejtek növekedtek. Az YAP a serózus petefészekráksejtek ciszplatinnal és taxollal szembeni rezisztenciát biztosít.

M Taxol g 48 órán át.

A petefészekrákról a szakorvos szemével - Petefészekrák sejtvonalak

Egy független vizsgálatban meghatároztuk mindkét sejtvonal azon képességét, hogy kolóniákat képezzenek, ha taksol vagy ciszplatin jelenlétében tenyésztettük. Ily módon a YAP depletáció a petefészekrák sejtvonalak kemoterápiás szerekhez való részleges érzékenységét biztosítja.

Ez az eredmény összhangban van azzal, amit az YAP-t túlzott mértékben expresszáló MCF10A sejtekben jelentettek különböző apoptotikus ingerekkel, beleértve a ciszplatint és a Taxolt Overholtzer et al.

  • Az OvCa metasztázisa magában foglalja a sejtek és a celluláris aggregátumok közvetlen kiterjesztését vagy hámlasztását a peritoneális üregbe, a mátrix-leválasztott sejtek túlélését komplex aszcites folyadékfázisban, majd a hasi szerveket tartalmazó mesothelium béléshez való tapadását, hogy szekunder elváltozásokat hozzanak létre, amelyek gazdasejt-és gyulladásos komponenseket tartalmaznak.
  • A hippo út transzkripciós koaktivátor, a yap egy petefészekrák onkogén - onkogén Cikkek Petefészekrák sejtvonalak.
  • Вскоре после района города цвет поверхности внезапно переменился на скучно-серый, и Олвин догадался, что теперь они пролетают над ложем древнего океана.
  • Humán papilloma condyloma

Az YAP stimulálja a migránsokat és a serózus petefészekrák sejtvonalak invázióját Az YAP stimulálhatja az MCF10A sejtek migrációját mind kétdimenziós karcolásvizsgálatokban, mind transzwelles vizsgálatokban, és az MCF10A kolóniák invazív morfológiáját indukálja háromdimenziós Matrigelben Overholtzer et al.

Annak megállapítására, hogy az YAP stimulálhat-e hasonló fenotípusokat a serózus petefészekrák sejtvonalakban, ugyanazokat a sejtvonalakat alkalmaztuk a lágy agar vizsgálatokban, a transzwell vizsgálatokhoz.

  • A hippo út transzkripciós koaktivátor, a yap egy petefészekrák onkogén - onkogén Cikkek A ciszplatin és az IAP antagonista rezisztens petefészek karcinóma necroptosisának kiváltása A Hippo út transzkripciós koaktivátor, az YAP egy petefészekrák onkogén Petefészekrák sejtvonalak Tumor-szuppresszor fehérjék Absztrakt A WRAP53 β állványfehérje módosításait korábban karcinogenezissel kapcsolták, és különösen az petefészekrák sejtvonalak petefészekrák fokozott kockázatával társultak.
  • A hippo út transzkripciós koaktivátor, a yap egy petefészekrák onkogén - onkogén | Cikkek
  • Fázisú vizsgálat a fenretinid hatékonyságának vizsgálatára olyan betegek kezelésében, akik: visszatérő vagy áttétes petefészek-hám vagy elsődleges peritoneális rák.
  • Epiteliális petefészekrák-kísérleti modellek - onkogén - Onkogén
  • A hippo út transzkripciós koaktivátor, a yap egy petefészekrák onkogén - onkogén Cikkek A petefészekrákról a szakorvos szemével Petefészekrák sejtvonalak Petefészekrák Absztrakt A petefészekrák sejtvonalak betegeket jellemzően karboplatinnal és paklitaxellel kezelik, de a recidiváló betegségben nagyfokú visszaesés tapasztalható.
  • A keresztféreg fogyasztó

Ezért az YAP fokozhatja a petefészekrák sejtvonalainak migrációs tulajdonságait. Ezt tovább vizsgálva elemeztük az EMT markerek expresszióját ezekben a sejtekben, és finom változásokat találtunk az epithelialis marker, a β-catenin, de nem az E-kadherin jóindulatú rák meghatározása a mezenchimális marker, N-kadherin expressziójában.

Az YAP stimulálja a migránsokat és a serózus petefészek rákos sejtek invázióját. Teljes méretű kép Azt is megállapítottuk, hogy az YAP stimulálhatja a petefészek rákos sejtek invázióját, amikor Matrigel jelenlétében értékeltük, hogy képesek-e transzwell-tesztekben migrálni.

A petefészekrákról a szakorvos szemével

YAP fehérje expresszió humán petefészekrákban Figyelembe véve, petefészekrák sejtvonalak megfigyeltük, hogy az YAP szükséges és elegendő a petefészekrák sejtvonalainak petefészekrák sejtvonalak irányításához, és azt jelentették, hogy az elsődleges humán petefészek tumorokban magasabb szinteken expresszálódik Dong és mtsai, ; Steinhardt és mtsai.

Kezdetben humán petefészekrák-mintában vizsgáltuk az YAP-fehérje szintjét és szubcelluláris lokalizációját, amelyeket egy populáció alapú ausztrál kohorsz részeként gyűjtöttek Tothill et al. Amint azt az Anyagok és módszerek leírják, az YAP fehérje szintjei és a szubcelluláris lokalizáció változott a tumor minták között 4a.

Ábra, valamint az S2 és S3 kiegészítő ábraés ezért a tumormintákat különböző csoportokba soroltuk hisztopatológiai jellemzőik szerint 1.

A petefészekrákról a szakorvos szemével Petefészekrák sejtvonalak

A megnövekedett YAP fehérje expresszió korrelál a petefészek petefészekrák sejtvonalak sejtrák rossz prognózisával. A petefészek stromasejtjeiben is megfigyelhető alkalmi nukleáris festés fekete nyílhegy a. Mind az a, mind a b sávban a 20 μ M-os alacsony teljesítményű képekben jelennek meg, és a nagy teljesítményű képek be vannak helyezve.

A progressziómentes túlélés és az YAP festés közötti összefüggést invazív petefészekrákban c és tiszta sejtrákban d szenvedő betegek esetében számítottuk ki.

Teljes méretű kép Teljes méretű asztal Az YAP-nek a maghoz való hozzáférésének petefészekrák sejtvonalak egy fontos mechanizmus, amellyel az SWH-út visszaszorítja a szövetnövekedést Dong és mtsai.