Élő baktériumok, Baktériumok


Baktériumok

Kutatók becslése szerint re több műanyag lesz az óceánban, mint hal. Ami ennél is rosszabb, hogy a műanyag hihetetlenül erős és tartós, és kutatók becslése szerint tól akár 5 évig is eltarthat, hogy teljesen lebomoljon. Káros kémiai szennyezőanyagok oldódnak ki belőle az óceánjainkba, a talajba, az ételünkbe, vizünkbe és belénk.

De hogyan jutottunk el idáig, hogy ennyi műanyag hulladékunk van? A műanyag olcsó, tartós, könnyen kezelhető és kéznél van.

A szervezetünkben élő baktériumok jelentős hatással lehetnek a COVID-19 súlyosságára

De a jó hír, hogy van más is, ami olcsó, tartós, élő baktériumok kezelhető és kéznél van. Kutatásom szerint talán még segíthet nekünk műanyagszennyezés-gondunk megoldásában. Baktériumokról beszélek.

  • További eredmények Baktériumok A baktériumok, így a talajbaktériumok is mindennapi életünk szerves részei.
  • Gyógyszerek férgekkel történő kezelése

A baktériumok szabad szemmel láthatatlan mikroszkopikus élőlények, amelyek mindenhol megtalálhatók, mindenféle és szélsőséges környezetben is: emberi bélben, talajban, bőrben, óceán mélyének árkaiban ºC-os hőmérsékleten. A baktériumok mindenhol ott vannak, mindenféle és szélsőséges környezetben is. Emiatt nem válogathatnak a táplálékban. Ráadásul még sok is van belőlük. Kutatók becslése szerint kb.

A krónikus betegségek és a bélbaktériumok

Figyelembe véve, hogy mi, emberek millió tonna új műanyagot gyártunk évente, így ez a szám jól összemérhető a baktériumokéval. Miután ezt észrevettem, és elkezdtem tanulni a módszerekről, ahogyan a baktériumok táplálékot találnak, gondolkodóba estem: a műanyaggal szennyezett környezetben élő baktériumok rájönnek-e, hogyan használják táplálékként a műanyagot?

Úgy döntöttem egypár éve, hogy utánajárok a kérdésnek.

szemölcsök az arcon okozzák pillangó zeugma luxus

Szerencsémre az egyik legszennyezettebb amerikai városból származom, a texasi Houstonból. Nevetés Csak a szülővárosomban hét, államilag kijelölt megtisztítandó terület van. Ezek annyira szennyezettek, hogy a kormányzat a tisztításukat országos fontosságúvá tette.

Segíti a körülmetélést a genitális szemölcsökkel füves üröm

Úgy döntöttem, hogy körbejárom őket, és baktériumoktól nyüzsgő talajmintákat gyűjtök. Kezdtem szórakozni a protokollal, amely csak a recept hangzatos tudományos neve. Szénmentes közeget vagy táplálékmentes környezetet próbáltam kotyvasztani. A megszokott szenet és táplálékot nélkülöző környezetet, amelyre a baktériumnak, ahogy nekünk is, szüksége van az élethez.

Támogasd a munkánkat!

Ebben a környezetben csak egyetlen szén- vagy táplálékforrást nyújtok a baktériumnak: polietilén-tereftalátot, vagyis PET műanyagot. A PET a legszélesebb körben gyártott műanyag a világon. Mindenféle étel és ital tárolására használjuk. A legismertebb példa rá a műanyag vizespalack, amelyből most percenként egymillió fogy.

Baktériummal a vírus ellen

PET-műanyagdiétára kényszerítem a baktériumokat, és megnézem, hogy melyik éli túl, vagy remélhetőleg gyarapszik. Az ilyenfajta kísérlet kiszűrné a szennyezett környezetükhöz alkalmazkodott baktériumokat, és amelyek PET-et evő képességet fejlesztettek ki.

E szűrőt használva sikerült is néhány baktériumot találnom, amely pontosan így viselkedett. A baktériumok rájöttek, hogyan kell PET-et enni. De hogyan csinálják? Igazából egyszerű. Mint ahogyan mi, emberek élő baktériumok és ételt cukorrá alakítunk, amelyet utána energiaként használunk fel, a baktériumom is ezt csinálja. A baktériumom rájött, hogyan hajtsa végre az emésztési folyamatot a nagy, erős és tartós PET műanyagon.

Talajoltó termékek

Ehhez a baktériumom bizonyos típusú enzimet használ. Az enzimek minden élőlényben megtalálható vegyületek.

intraductalis papilloma anya hogyan lehet eltávolítani a szemölcsöket a torkából

Sokféle típusú enzim létezik, de mind olyan folyamatokat segítenek elő, mint az étel energiává való átalakítása. A baktériumomnak lipáz nevű enzime van, amely a nagy, erős és tartós PET-hez kötődik, és segíti cukorrá lebontani, amelyet a baktériumom majd energiaként használhat.

Tehát a PET műanyag nagy, erős, tartós szennyezőanyagból finom baktériumeleséggé alakul át. Elég jól hangzik, nem? A műanyag-szennyezettségi gondjainkra tekintettel elég hasznosnak is hangzik.

  1. A talajbaktériumok szerepe | avantgardeutazas.hu
  2. Morgan Vague: Ez a baktérium műanyagot eszik | TED Talk Subtitles and Transcript | TED

A bolygónkon felhalmozódott műanyag szemétről szóló, említett statisztikák ijesztőek. Rámutatnak arra, hogy ugyan a csökkentés, újrahasznosítás és újrafeldolgozás fontos, de nem elegendők a helyzet megoldásához. Itt siethet segítségünkre a baktérium. De értem, hogy a bakteriális segítség koncepciójának gondolata talán van, akit kissé idegesít. Hiszen ha mindenhol van műanyag, és ezek a baktériumok azt eszik, fennáll-e a kockázata, hogy elszabadulva óriási pusztítást okoznak?

Élő baktériumok rövid válasz: nincs, és elmondom, miért.